Please select your page
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide

 

 

Observ că, odată cu dezvoltarea ei, e-Geist devine o companie din ce în ce mai activă social, încercând diverse forme de implicare civică. Am văzut în articolul despre voluntariat o prezentare a două acțiuni cu care la un momentdat sigur ne vom mândri enumerandu-le în ideea de 'corporate social responsibility'. Dar asta e doar o parte a poveștii; consider la fel de important și sprijinul oferit de e-Geist angajaților în a avea, individual și independent, o astfel de atitudine.

 

Suntem totuși într-un context relativ privilegiat, noi cei din IT. Nu ideal, dar avem totuși un job dinamic, deschis la nou, care ne ajută în a avea o perspectivă rațională asupra evenimentelor și a ceea ce ne înconjoară. Găsim sprijin și înțelegere din partea colegilor și putem dialoga sau dezbate constructiv; cu siguranță învățăm unii de la alții. Dacă ne bucuram și de ceva flexibilitate a programului sau stabilitate financiară, realizez că suntem chiar norocoși față de alții din alte domenii. E o situație care ar trebui să motiveze pe cât mai mulți în a fi implicați dincolo de task-urile zilnice; să ieșim puțin din 'zona de confort'. Dacă nu noi, atunci cine?

 

Cu toții cred că vrem o comunitate, un stat, un mediu care să arate și să funcționeze cum încercăm să facem lucrurile să meargă la birou. Am colegi care duc mai departe în viața de zi cu zi seriozitatea și implicarea de la job, angajându-se în acțiuni precum cele de mai jos; îi admir... și sunt sigur că mulți dintre voi ați bifat deja parte din ele; ar fi extraordinar să fim și mai mulți. Ce putem face în sensul acesta, pe lângă prioritățile de dezvoltare individuală sau de familie? Scriu aceste rânduri și ca un auto-imbold:

 

Ne putem implica în activitatea ONG-urilor sau organizațiilor cu a căror activitate rezonăm, ca voluntari în timpul liber. E esențial. Dacă nu avem timp, putem sprijini financiar o astfel de entitate (sau mai multe) printr-o donație modică (eventual lunar-recurentă) sau o cotizație anuală. Acolo unde e posibil putem redirecționa cunoscutul 2%, sau sponsoriza proiecte de tipul croudfunding/patreon - care au început să prindă și la noi. Orice fel de sprijin e cu siguranță util.

 

Ar merita să ne interesăm mai mult de evenimente, de structurile socio-politice și de modul în care cetățeanul este 'afectat' de ele. Să înțelegem mecanismele democrației, puterile într-un stat și instituțiile corespunzătoare cu interactiunile lor; dar si rolul sociatății civile, media, educației și altor actori în tot acest 'joc'. Nu știu cât/cum se mai studiază Cultura Civică, însa observ în general lipsa acestui tip de cunoștințe în rândul specialiștilor, nu doar în IT. Statutul social și înțelegerea timpurie a acestor procese ne poate responsabiliza și ne oferă un avantaj în a mișca lucrurile: prin angrenarea comunității în acțiuni utile, prin feedback dat autorităților locale/centrale sau, de ce nu, prin implicarea directă în politic.

Un simplu exemplu: interesul față de procesul electoral. Pe lângă votul informat pe care ar trebui să-l dăm, putem fi și observatori în cadrul alegerilor (independenți sau nu) iar apoi putem urmări activitatea aleșilor. Indiferent de culoarea politică, aceștia ar trebui să reprezinte pe toți cetățenii și cred că orice 'presiune constructivă' asupra lor e binevenită.

 

Pentru a avea o perspectivă cât mai clară asupra stării și nevoile unei societăți este foarte important să vizităm locuri și să interacționăm cu oamenii din comunități diferite. România autentică include printre altele și satele și orașele mici, unde ritmul vieții e altul iar problemele sunt mai multe și poate mai serioase față de cele din marile centre urbane. Sunt surprins însă și de cât de multe poate oferi orice plimbare sau excursie; o putem planifica astfel încât să nu existe locuri în care nu avem ceva de admirat, aflat sau interesant de făcut. De la un cadru natural special la un obiectiv (post)industrial, de la un muzeu la o ruină, de la un om special la un eveniment - genul acesta de deschidere are potențialul de a ne face mai atenți la problemele de mediu, din economie sau din comunități.

 

Sunt și foarte multe lucruri pe care le putem face în ajutorul celor apropiați, fie că sunt prieteni, rude, vecini sau cunoștințe. Mai ales în interacțiunea cu persoanele în vârstă sau cu cei mai tineri: dialogul, disponibilitatea, înțelegerea pe care le-o putem acorda ar ajuta enorm în construirea încrederii și atenuarea 'faliei' dintre generații. De la niște simple cumpărături pentru bătrâna de pe scară până la implicarea în activități educative complementare școlii pentru copiii interesați; spectrul e foarte larg. E un mare plus pe care îl putem aduce comunității locale, pe lângă acțiunile noastre de zi cu zi. Să încercăm să comunicăm și, în general, să ne comportăm cum sunt și așteptările noastre față de ceilalți - oriunde, oricând.

 

 

Am pomenit doar o parte din acțiunile care cred că în cele din urmă ar ajuta în atenuarea unor dezamăgiri sau tensiuni sociale și ar motiva (chiar și pe alții de lângă noi) la implicare, nu abandon; lista e bineințeles deschisă. O fi și un fel de patriotism. E îmbucurător că tot mai multe companii, inclusiv e-Geist, încurajează acest tip de atitudine. Avem treabă! :)

 

De ce să alegeți o companie de outsourcing IT din România?

Atunci când alegi o companie de outsourcing software din România, vei avea acces la o plajă largă de dezvoltatori de software foarte bine calificați în utilizarea de tehnologii, cum ar fi Java, Oracle, C ++, .NET sau BI (Business Intelligence). România se clasează printre primele destinații de outsourcing de software din lume datorită costurilor relativ scăzute ale forței de muncă, abilităților excelente de limbi străine și a învățământului tehnic de înaltă calitate - oferind astfel o calitate înaltă a serviciilor indiferent că vorbim despre dezvoltarea, testarea sau întreținerea de software. O colaborare cu noi îți va aduce soluții gândite în afara cutiei, accesul la o rețea de colaboratori cu performanțe pe diferite tipuri de proiecte care îți vor aduce beneficii pe partea de reducere de costuri, timp sau mașini. Încă nu am găsit provocarea la care să nu venim cu soluții, dă-ne un email și îți răspundem în 48 de ore cu propunerea noastră.

e-Geist

Parteneri

CapGemini
COAL IT
INCRYS
EEU SOFT
Fdlr
Anis

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

BUY NOW ON THEMEFOREST

×

Register now


Vino în echipa noastră:

Putem să îți promitem un mediu de lucru plăcut și prietenos, sau putem să îți spunem adevărul: sunt zile cu termene limită, în care vrei să îți iei câmpii însă peste care treci cu ajutorul colegilor și a râsetelor care se propagă în echipă. Team-building-urile sunt lipsite de clasicul joc și debriefing. Și cererile partenerilor noștri variază de la ușor la „am nevoie de ajutor!”. Așa că dacă vrei să intri în echipa noastră, trimite un semn completând următoarele câmpuri:  or   Login

Putem să îți promitem un mediu de lucru plăcut și prietenos, sau putem să îți spunem adevărul: sunt zile cu termene limită, în care vrei să îți iei câmpii însă peste care treci cu ajutorul colegilor și a râsetelor care se propagă în echipă. Team-building-urile sunt lipsite de clasicul joc și debriefing. Și cererile partenerilor noștri variază de la ușor la „am nevoie de ajutor!”. Așa că dacă vrei să intri în echipa noastră, trimite un semn completând următoarele câmpuri:

×