Please select your page

Outsourcing IT (Externalizare IT)

 

 

Dacă ai ajuns aici, sigur te întrebi oare ce este Outsourcing-ul și cum te poate ajuta pe tine sau compania ta.

 

Definiția din dicționar este următoarea: Outsourcing-ul (externalizarea) reprezintă strategia sau procesul prin care o organizație încredințează sau deleagă parte din producție, departamante, etc către entități externe (alte organizații / companii).

 

În domeniul IT se poate externaliza tot departamentul IT către o companie specializată sau doar anumite proiecte (ex: partea de testare a unui produs software, auditul de securitate cibernetică, etc). Pe piața din Europa, adică și România, externalizarea are ca țintă mai mult proiectele, sau părți din anumite proiecte, în defavoarea externalizării unui întreg departament.

 

Țara noastră, ca multe alte țări din Europa de Est, concurează cu India și China pe piață de outsourcing a proiectelor IT pentru clienți din țări ca SUA sau Europa de Vest. Externalizarea este o industrie cu o cifră de afaceri de 50+ miliarde de dolari anual, și este în creștere de la an la an.

 

Principalul motiv pentru care o companie decide să externalizeze o parte dintre operațiunile ei (proiecte, aplicații, departamante, etc.) vine din nevoia de a reduce costurile. Un alt motiv îl reprezintă nevoia de a accesa expertiza oferită de compania de outsourcing într-un anumit domeniu (ex: dezvoltarea software sau testarea aplicațiilor)

 

Beneficiile aduse de externalizarea IT:

* Soluții specializate, complete, la un nivel profesionist.

* Eficientizarea costurilor cu o reducere cuprinsă între 30%-60%.

* Accesul la resurse, tehnologii moderne și expertiză.

* O calitate mai mare a produselor.

 

Găsirea companiei potrivite pentru a externaliza o parte din afacerea ta, este în același timp un lucru ușor, o cercetare în motorul preferat de căutare, va aduce o mulțime de rezultate. Dar în egală măsură poate fi și o alegere destul de grea, trebuie ținut cont de experiența companiei alese, de ce oferă și la ce preț, deoarece ținta ta este eficientizarea costurilor și asigurarea calității, în egală măsură - așa că atunci când iei decizia aceasta fii sigur că partenerul de business ales va bifa toate cele necesare unei colaborări bune și pe termen lung.


Câteva gânduri despre civism

 

 

Observ că, odată cu dezvoltarea ei, e-Geist devine o companie din ce în ce mai activă social, încercând diverse forme de implicare civică. Am văzut în articolul despre voluntariat o prezentare a două acțiuni cu care la un momentdat sigur ne vom mândri enumerandu-le în ideea de 'corporate social responsibility'. Dar asta e doar o parte a poveștii; consider la fel de important și sprijinul oferit de e-Geist angajaților în a avea, individual și independent, o astfel de atitudine.

 

Suntem totuși într-un context relativ privilegiat, noi cei din IT. Nu ideal, dar avem totuși un job dinamic, deschis la nou, care ne ajută în a avea o perspectivă rațională asupra evenimentelor și a ceea ce ne înconjoară. Găsim sprijin și înțelegere din partea colegilor și putem dialoga sau dezbate constructiv; cu siguranță învățăm unii de la alții. Dacă ne bucuram și de ceva flexibilitate a programului sau stabilitate financiară, realizez că suntem chiar norocoși față de alții din alte domenii. E o situație care ar trebui să motiveze pe cât mai mulți în a fi implicați dincolo de task-urile zilnice; să ieșim puțin din 'zona de confort'. Dacă nu noi, atunci cine?

 

Cu toții cred că vrem o comunitate, un stat, un mediu care să arate și să funcționeze cum încercăm să facem lucrurile să meargă la birou. Am colegi care duc mai departe în viața de zi cu zi seriozitatea și implicarea de la job, angajându-se în acțiuni precum cele de mai jos; îi admir... și sunt sigur că mulți dintre voi ați bifat deja parte din ele; ar fi extraordinar să fim și mai mulți. Ce putem face în sensul acesta, pe lângă prioritățile de dezvoltare individuală sau de familie? Scriu aceste rânduri și ca un auto-imbold:

 

Ne putem implica în activitatea ONG-urilor sau organizațiilor cu a căror activitate rezonăm, ca voluntari în timpul liber. E esențial. Dacă nu avem timp, putem sprijini financiar o astfel de entitate (sau mai multe) printr-o donație modică (eventual lunar-recurentă) sau o cotizație anuală. Acolo unde e posibil putem redirecționa cunoscutul 2%, sau sponsoriza proiecte de tipul croudfunding/patreon - care au început să prindă și la noi. Orice fel de sprijin e cu siguranță util.

 

Ar merita să ne interesăm mai mult de evenimente, de structurile socio-politice și de modul în care cetățeanul este 'afectat' de ele. Să înțelegem mecanismele democrației, puterile într-un stat și instituțiile corespunzătoare cu interactiunile lor; dar si rolul sociatății civile, media, educației și altor actori în tot acest 'joc'. Nu știu cât/cum se mai studiază Cultura Civică, însa observ în general lipsa acestui tip de cunoștințe în rândul specialiștilor, nu doar în IT. Statutul social și înțelegerea timpurie a acestor procese ne poate responsabiliza și ne oferă un avantaj în a mișca lucrurile: prin angrenarea comunității în acțiuni utile, prin feedback dat autorităților locale/centrale sau, de ce nu, prin implicarea directă în politic.

Un simplu exemplu: interesul față de procesul electoral. Pe lângă votul informat pe care ar trebui să-l dăm, putem fi și observatori în cadrul alegerilor (independenți sau nu) iar apoi putem urmări activitatea aleșilor. Indiferent de culoarea politică, aceștia ar trebui să reprezinte pe toți cetățenii și cred că orice 'presiune constructivă' asupra lor e binevenită.

 

Pentru a avea o perspectivă cât mai clară asupra stării și nevoile unei societăți este foarte important să vizităm locuri și să interacționăm cu oamenii din comunități diferite. România autentică include printre altele și satele și orașele mici, unde ritmul vieții e altul iar problemele sunt mai multe și poate mai serioase față de cele din marile centre urbane. Sunt surprins însă și de cât de multe poate oferi orice plimbare sau excursie; o putem planifica astfel încât să nu existe locuri în care nu avem ceva de admirat, aflat sau interesant de făcut. De la un cadru natural special la un obiectiv (post)industrial, de la un muzeu la o ruină, de la un om special la un eveniment - genul acesta de deschidere are potențialul de a ne face mai atenți la problemele de mediu, din economie sau din comunități.

 

Sunt și foarte multe lucruri pe care le putem face în ajutorul celor apropiați, fie că sunt prieteni, rude, vecini sau cunoștințe. Mai ales în interacțiunea cu persoanele în vârstă sau cu cei mai tineri: dialogul, disponibilitatea, înțelegerea pe care le-o putem acorda ar ajuta enorm în construirea încrederii și atenuarea 'faliei' dintre generații. De la niște simple cumpărături pentru bătrâna de pe scară până la implicarea în activități educative complementare școlii pentru copiii interesați; spectrul e foarte larg. E un mare plus pe care îl putem aduce comunității locale, pe lângă acțiunile noastre de zi cu zi. Să încercăm să comunicăm și, în general, să ne comportăm cum sunt și așteptările noastre față de ceilalți - oriunde, oricând.

 

 

Am pomenit doar o parte din acțiunile care cred că în cele din urmă ar ajuta în atenuarea unor dezamăgiri sau tensiuni sociale și ar motiva (chiar și pe alții de lângă noi) la implicare, nu abandon; lista e bineințeles deschisă. O fi și un fel de patriotism. E îmbucurător că tot mai multe companii, inclusiv e-Geist, încurajează acest tip de atitudine. Avem treabă! :)

 


Voluntariatul, parte din organizație

 

Voluntariatul este una dintre activitățiile pe care fiecare companie ar trebui să le implementeze. La libera latitudine a angajațiilor, însă dacă aceștia vor să o facă mi se pare normal ca firma să le oferă oportunități și modalități prin care să se implice. Noi susținem două cauze ca și companie: copiii și Asociația Tandem - organizație care se ocupă cu activități pentru persoane cu deficiențe de vedere. Pentru copii adunăm din timp în timp bani și cumpărăm lucrurile necesare pentru o clasă de prichindei - aici e domeniul colegei noastre de la comunicare - o persoană cu adevărate abilități magice când vine vorba de a interacționa cu juniori. 

Pentru cei de la Tandem în perioada aceasta testăm și montăm beaconi. Ce este un beacon? Este un dispozitiv sonor care cu ajutorul unei aplicații pentru telefonul mobil îi semnalează utilizatorului unde este trecerea de pietoni, stația de metrou sau de autobuz. De asemenea, cele instalate pe mijloacele de transport în comun avertizează persoana că tramvaiul, autobuzul sau trenul au ajuns în stație. Testarea se face la birou de către doi colegi, și atunci când pot mă alătur lor. Astfel cu aplicația mobilă, verifică conexiunea dintre beacon și telefon, iar atunci când cele două se conectează beacon-ul începe să sune. Nu vă închiuiți acum că seamănă cu alarma de incendiu însă este ușor sesizabil, mai ales pentru o persoană cu deficiență de vedere.  

După ce erau împărți în două grupe, funcționabili și nefuncționabili, cei optimi sunt inscripționați cu datele proiectului. Una dintre cele mai migăloase operațiuni, la care fiul meu cel mai mare este maestru. E foarte dificil ca pe o suprafață ușor curbată și circulară să lipești un abțipild fără bule de aer deoarece acestea ar putea perliclita integritatea inscripționării atunci când beaconii sunt supuși la intemperiile vremii, dar al meu au o răbdare de fier! Și atunci când fac QA (cum mai glumesc colegii pe seama mea) mă bucur să văd că deși este un proiect de voluntariat fiecare dintre cei implicații dau 100% atât în zona de testare, cât și în zona de marketing.

Unul dintre colegi a venit cu gașca în weekend și au ajutat la montarea prin București a dispozitivelor, cu o scară, un ghiozdan plin și mulți șoricei au luat la bătut bulevardele plini de voie bună. Sincer, deși gașca mea a făcut acest lucru destul de des, mi-a crescut inima de mândrie să văd că un om din echipa mea a decis să facă asta și să mobilizeze și prietenii. Am mers mereu pe principiul să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume - și aceasta începe de acasă sau de la birou, cu fiecare dintre noi.

 


Muzică, după IT

Unele dintre lucrurile cele mai interesante despre colegi le afli în pauza de masă sau la cafea. Avantajul unei companii de mărime medie este că ajungi să ai prietenii în loc de simple relații de colegialitate cu mai toți cei cu care împărți biroul. Și din poveste în poveste, descoperi omul de dincolo de adresa de mail și de fișa de post. Și vrem să împărtășim cu voi ceea ce aflăm așa că începem o serie de articole despre pasiuni, și azi vorbim cu Andrei - care în timpul programului este „calculatorist”, iar după ora 18 se transformă în muzician. 

Q: De cât timp ești în IT?
Încă de mic am avut o pasiune pentru calculatoare, de la a mă uita la componente și a vedea ce și cum funcționează, până la a încerca diverse jocuri și modalități în care să extind limitele mașinii pe care lucram. De doi ani, de când mi-am luat licența sunt „calculatorist” cu acte - și mi-am transformat una dintre pasiuni într-o slujbă cu normă întreagă, ceea ce face din mine un om fericit. 

Q: Ce legătură este între IT și muzică?
E simplu, în programele de IT ca și în muzică totul are la bază tiparele (patterns) - și atunci când prinzi gustul despre combinații de n luate câte ț - care dau naștere la lucruri foarte cool nu ai cum să nu vrei să faci cât mai multe și să te bucuri de rezultate. 

Q: Cum te ajută muzica în IT?
De fapt, e mai degrabă pe invers - adică faptul că am deja educat creierul să vadă anumite tipare și să fac legături pe diverse căi - așa că atunci când mă apuc de compus e mai simplu să lucrez bucăți întregi. Plus, pentru a mă deconecta în momentele aglomerate de la muncă ascult muzică și așa reușesc să mă relaxez. Nu ascult tot timpul pentru că dacă lași să curcă încontinuu se strică percepția pe care o ai asupra sunetelor și a muzicii - și e păcat.

Q: Ce te-a condus la compus?
Eram foarte curios despre procedeul de a compune o melodie, așa că am început să cercetez cum se face, de ce ai nevoie, programe, ce trebui să știi și pas cu pas a ieșit prima piesă. Mi-a plăcut procesul așa că am continuat. Acum, dacă am dispoziția și inspirația compun o piesă în câteva ore.

Q: Cel mai mare vis în domeniul muzicii?
Cel mai mare vis de început este să ajung la Time Warp Mannheim - unul dintre locurile cele mai mari și mai frumoase din lume. TWM este un festival din Germania care are loc anual și unde se adună peste 100.000 de oameni din întreaga lume. Să fii DJ la un astfel de eveniment este o confirmare a muncii depuse și o recunoaștere a abilitățiilor de înțelegere a publicului. Asta înseamnă ani buni de căutat și pus muzică, producție muzicală pe lângă, și o bucățică de noroc.

Q: Cine sunt cei care te influențează în muzică?
Încerc să mă las influnțat cât mai puțin, așa că ascult toate stilurile de muzică și tot ce iese, nu merg pe un singur stil sau pe o tipologie anumită. 


Leadership-ul de echipă

 

De fiecare dată când aud cuvântul manager mă gândesc la acel om care mână ceva, nu râde pur și simplu așa îmi vine. Dacă nu știați rădăcina cuvântului manager vine din latină manus care înseamnă „mână”, deci pe undeva am dreptate. Și dacă e să mă întrebi pe mine lumea e sătulă de manageri, rolul de conducere într-o firmă ar trebui să însemne leadership: să arăți încotro și să motivezi oamenii să meagă în direcția trasată. Acest lucrurii se obține când le arăți oamenilor că ai încredere în abilitățiile lor, în a-și organiza timpul și “taskurile”. Aplic asta în relațiile mele cu ceilalți. Unii, pasionați de leadership și încadrări ar spune că am stilul de leadership „laissez faire” dacă s-ar lua după schema Blake & Mouton. 

Leadershipul ca și multe alte lucruri în viață are componentele circumstanțiale de loc, mod și timp. Fiecare dintre noi are o parte de leadership care la un anumit moment, într-un anumit loc și într-un fel specific iese la iveală. Dacă nu poți să te adaptezi la stilul celor alături de care lucrezi nu prea ai cum să le fi lider, nu? Da, las oamenii să își facă treaba fără a sta și a îi freca la cap, pentru că prima calitate a unui lider este adaptabilitatea! Fiecare dintre noi are experiențe, stimuluri, motive, mecanisme care declanșează anumite lucruri. Scopul unui lider este să identifice și să lucreze „pe limba omului”: pe unii îi las în pace și știu că dau randament, respectă termenele limită și fac treaba foarte bine fără a fi nevoie să îi bat la cap. Pe alții îi mai prind la “relaxare” și îi întreb de sănătate - acolo unde știu că prinde bine stilul preocupării constante atât asupra proiectului, cât și omului care se ocupă de el. Studii mai recente m-ar încadra la stilul de leadership situațional - și mă simt bine cu această ștampilă.

Ușa biroului nostru e mereu deschisă, la fel și urechiile noastre. Cornel și cu mine, am fost mereu la un telefon distanță dacă nu ne nimeream în același timp la “relaxare” cu oamenii. Printre glume, ironii și pufăieli am găsit soluții și am trecut peste situații grele - împreună ca echipă, așa cum e normal. Pentru că atunci când tragi linie la finalul unei zile d-alea nasoale, unicul lucru care contează este dacă oamenii sunt bine, pentru că atunci când ei sunt mulțumiți dau randament, iar asta înseamnă că afacerea înflorește. Pare simplu, dar e al n… (aici mă va cenzura Ana, așa că mai bine nu îi dau ocazia) de complicat, însă este în egală măsură foarte mulțumitor, pentru că ai reușit să faci ca toată lumea să treacă peste!


Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

BUY NOW ON THEMEFOREST

×